Over ons
Hart voor de zorg
Onze medewerkers zijn gericht op het verbeteren van de zorg en het ondersteunen van de mensen in de zorg
Samenwerking
Door de korte lijnen binnen OKCN werken wij als hecht team samen om zo tot de beste oplossingen te komen
Open houding
We waarderen diverse perspectieven en stimuleren feedback van de werkvloer, omdat we geloven dat dit cruciaal is voor ons succes
Geschiedenis
In 1990 startte Janet Vissinga haar loopbaan in de medisch technische gezondheidszorg. Ze specialiseerde zich in de toepassing van verschillende luchtbehandelingssystemen in de (para)medische zorg, waarbij gebouwtechniek een grote rol speelt. De high care zorg trok haar aandacht en de toepassing van innovatieve technieken zette haar op het spoor van (ver)nieuwbouwtrajecten binnen operatiecentra. Ze specialiseerde zich in de toepassing van multimediale technieken in operatiekamers en ontwikkelde met verschillende chirurgen een universeel inrichtingsplan voor de toepassing van minimaal invasieve chirurgie. In die tijd werd het haar duidelijk dat de zorg niet of nauwelijks betrokken werd bij het maken van (ver)bouwplannen. Er was zogezegd geen “brug” van de werkvloer naar de bouw en vice versa. Het waren de medisch specialisten die haar aanspoorden OKCN op te zetten om die “brug” te gaan vormen. Het bleek een formule te zijn die de bouw met open armen ontving en de kwaliteit van het ontwerp- en realisatieproces een enorme positieve boost gaf.
Als de oprichter van OKCN heeft Janet met toewijding en expertise het bedrijf laten groeien tot het OKCN van nu. Wat begon met de focus op operatiekamers, heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een uitgebreid portfolio, met betrokkenheid bij diverse high care afdelingen, waaronder intensive care-, spoedeisende hulp-, MDL- HCK- interventie- en radiologie afdelingen en de daar aan gekoppelde facilitaire diensten zoals de centrale sterilisatieafdeling en de apotheek. Deze evolutie weerspiegelt onze voortdurende toewijding aan uitmuntendheid in het begeleiden van (ver)bouwtrajecten binnen ziekenhuizen. Met een stevige basis in het verleden blijven we vooruitkijken naar de continue verbetering van onze unieke methodiek en groei in de toekomst.
Onze toegevoegde waarde
Ziekenhuisorganisaties die worden geconfronteerd met bouw- of renovatieprojecten zijn vaak niet ingespeeld op de vertaling van het primaire zorgproces naar een gedegen ruimtelijk en functioneel pakket van eisen. Hierbij zien we vaak dat afdelingen onvoldoende scherp hebben hoe zij vierkante meters efficiënter kunnen benutten door werkprocessen anders te organiseren.
De door OKCN ontwikkelde methodiek is gericht op de vertaling van primaire zorgprocessen naar ontwerpuitgangspunten. De zorgprofessional wordt intensief betrokken aan de voorkant, waardoor draagvlak ontstaat in de ontwerp- en realisatiefase.
OKCN begeleidt ziekenhuizen met haar expertise in werkprocessen en state-of-the-art technieken naar maatwerk oplossingen.
Voorkom het bijsturen van een ontwerp in de realisatiefase en bespaar aanzienlijke kosten door optimale synergie te zoeken tussen zorgprofessionals en ontwerpende/bouwende partijen.
Geïnteresseerd?
Wij verzorgen graag een vrijblijvende presentatie voor u of brengen u in contact met een referentieziekenhuis uit ons netwerk.
Duurzaamheid
Met de focus op een circulaire economie tegen 2050 en de bewustwording dat de zorgsector verantwoordelijk is voor 7% van de broeikasgaseffecten in Nederland, participeert OKCN actief in de zoektocht naar duurzame oplossingen. Concreet betekent dit dat we niet alleen kijken naar aanpassingen in werkprocessen, maar ook naar duurzame ontwerpen en bijbehorende inrichting voor verschillende afdelingen. Door toepassing van de door OKCN ontwikkelde methodiek streven we naar maximale benutting van beschikbare ruimte, wat niet alleen leidt tot efficiëntere processen, maar ook tot aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot door bijvoorbeeld minder vierkante meters nodig te hebben. Op deze manier zetten we ons in voor een duurzame toekomst in lijn met de bredere doelstellingen van een circulaire economie.